Pe 2 Martie 2018, tradițional, Noua Dreaptă Basarabia a protestat în fața ambasadei Rusiei de la Chișinău împotriva staționării trupelor rusești pe teritoriul Transnistrean.

Noua Dreaptă a venit în fața ambasadei de la Chișinău pentru a le aduce Rușilor tradiționalul mesaj de 2 Martie – „Armata Rusă Afară!„. Pe 2 Martie 1992 s-a început efectiv conflictul armat nistrean dintre Rep. Moldova și trupele rusești din Transnistria. Acel conflict a fost stins în același an, însă trupele rusești staționează până și astăzi pe teritoriul Rep. Moldova. Armata a 14-a rusească mai numită ironic și pacificatoare nu vrea nici în ruptul capului să plece acasă. Ținând cont de acest lucru, ND Basarabia le reamintește rușilor cu orice prilej că Rusia stă cam prost demografic și că poate ar trebui să-și retragă armatele de pe toate punctele de pe glob. În semn de agresiune din partea Rusiei față de populația Republicii Moldova, membrii ND au infipt câteva cruci în pământul din fața ambasadei, cruci care întruchipează jertfa adusă de către cei decedați pentru apărarea țării.

Tot în această zi Noua Dreaptă le aduce eroilor cazuți pe câmpul de luptă un sincer omagiu și accentuiază că memoria lor va rămâne veșnic vie.