Pe 29 Octombrie MNC – Noua Dreaptă Basarabia a organizat un marș de comemorare în cinstea celor două inimi gemene ale Basarabiei, Ion și Doina Alea Teodorovici. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când cei doi au trecut în neființă într-un accident rutier, au trecut 25 de ani de când Basarabia a rămas mai saracă fără cei doi Mari Români. În cinstea lor, Noua Dreaptă Basarabia organizează în fiecare an un moment de comemorare și astfel s-a întâmplat și anul ăsta unde au participat în jur de 50 de persoane pe o vreme neprietenoasă plină de frig și ploaie.

Tradițional, acțiunea se începe prin adunarea mulțimii în fața monumentului lui Ștefan Cel Mare și Sfânt din Chișinău de unde mai apoi pornesc cu toții în marș pe carosabil pe strada Mitropolitului Bănulescu Bodoni până în fața statuiei Ion și Doina Aldea Teodorovici din fața universității de stat din moldova (1 KM). Acțiunea continuă la monumentul celor doi prin depunerea unei coroane de flori din partea organizației și unde se țin discursuri și se cântă piesele acestora. Ca și în anii trecuți, la acțiune participă atât membrii MNC-ND cât și simpatizanți sau membrii altor mișcări unioniste. Suntem bucuroși să observăm o mulțime de tineri participanți care mențin vie flacăra amintirii lui Ion și Doina Aldea Teodorovici.

Mulțumim tuturor participanților ale căror sentimente naționalistice au fost mai puternice decât vremea rea de afară și au venit împreună cu noi să le aducă un omagiu celor două inimi gemene ale Basarabiei.