Luni, 15 ianuarie, întreaga suflare românească a marcat 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Un luptător neobosit și neînfricat pentru unificarea pământului strămoșesc și dreptatea neamului, Mihai Eminescu a fost un geniu nu doar al literaturii române, dar și părintele naționalismului românesc din care se inspiră și astăzi tineretul unionist.

În această zi, militanții Mișcării Național – Creștine Noua Dreaptă au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din centrul Chișinăului, dar și au organizat două flash-moburi în fața Reședinței de Stat a actualului președinte al Republicii Moldova și în fața Ambasadei Rusă. În cadrul acțiunii au fost desfășurate două banere cu citate de-ale Domnului Eminescu: ”Cine-a îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima cânii..” adresat direct lui Igor Dodon, și ”A rosti numele Basarabia e una cu a protesta contra dominației rusești”.

Astăzi, când clasa politică de pe ambele maluri ale Prutului trădează interesele neamului și vând Țara străinilor, opera politică a lui Mihai Eminescu este actuală ca niciodată. Doar prin gândul și spiritul curat a lui Eminescu, prin ideile și învățăturile lui, neamul românesc poate să se salveze, realizând o adevărată revoluție spirituală.