Pe 25 Martie 2018, în clădirea în care membrii Sfatului Țării au semnat declarația de Unire, Noua Dreaptă Basarabia a repetat acțiunea ducând astfel inițiativa localităților din Rep. Moldova, de a semna unirea, și la nivel de organizații.

După marșul dedicat centenarului din centrul Chișinăului, Noua Dreaptă Basarabia împreună cu o delegație a Noii Drepte din România, în frunte cu Tudor Ionescu, au vizitat clădirea unde acum 100 de ani s-a semnat declarația de Unire cu România. Clădirea, unde astăzi își are sediul Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, își mai păstrează farmecul dorinței unirii naționale, iar sala unde s-a proclamat unirea așteaptă o nouă provocare: semnarea unirii Republicii Moldova cu România, acum în 2018. Într-un entuziasm desăvârșit, Președintele Sergiu Lașcu împreună cu Prim-Vicepreședintele Pavel Vintilă, dau curs citirii declarației de unire care a fost votată în unanimitate de către cei prezenți în sală. Prin acest act invităm și celelalte organizații Unioniste din Moldova, România sau Diaspora să semneze declarația de unire cu România.

Astfel, Noua Dreaptă Basarabia a semnat declarația de unire cu România care la rândul ei se alătură celorlalte declarații de unire venite din partea localităților, dar și din partea instituțiilor de învățământ din Moldova.