Toate filialele Noii Drepte au fost prezente la Chișinău pentru a sărbători Ziua Națională a Românei și pentru a celebra Centenarul.

Pe 1 Decembrie Noua Dreaptă a fost prezentă la Chișinău acolo unde a celebrat Centenarul Marii Uniri precum și Ziua Națională a României. După un plan bine stabilit și coorganizat de către ND, toate forțele unioniste de la Chișinău sau adunat în fața Monumentului Cimitirului Eroilor de la Chișinău pentru a porni în marș spre PMAN, dar nu înainte de a asista la o slujbă religioasă efectuată în cinstea Eroilor Români îngropați acolo.

Președintele ND, Tudor Ionescu, împreună cu Sergiu Lașcu și Pavel Vintilă au depus o coroană de flori la crucea de la Cimitirul Eroilor în cinstea eroilor căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea și întregirea patriei.

 

O asemenea sărbătoare importantă nu putea fi prăznuită mai bine decât printr-un marș a tuturor unioniștilor pe străzile Chișinăului. Astfel Noua Dreaptă, printr-un număr foarte mare de membri, a mărșăluit împreună cu alte ONG-uri de la Cimitirul Eroilor spre PMAN cu oprire în fața gării feroviare, acolo unde este amplasat un monument dedicat tuturor deportaților Basarabeni. Noua Dreaptă nu a uitat jertfa lor și ia cinstit prin depunerea unei coroane de flori.

Membrii și simpatizații Noii Drepte au continuat marșul spre Scuarul Europei, iar pe drum s-au scandat lozinci Unioniste cât și naționaliste ”România n-a avut graniță la Prut”, ”România Stat Național” , ”Basarabia Pământ Românesc” , ”Unitate Națională”.

 

Următoarea Oprire a fost la Monumentul lui Ștefan cel Mare care este un simbol al unirii, fiind primul Unificator al principatelor române, fiind la vremea lui Domnitor al Moldovei, Munteniei și principe al Transilvaniei. La monumentul marelui Domnitor s-au depus o coroană de flori și s-a cântat Imnul României.

Astfel am sărbătorit 1 Decembrie la Chișinău împreună cu toată suflarea Unionistă din R.M. Noua Dreaptă a fost permanent acolo unde a fost cea mai mare nevoie de ea, iar în anul centenarului unde altundeva dacă nu la Chișinău.